Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Què fem?  > Publicacions  > Llibres  > La societat noviolenta: ...
 

La societat noviolenta: converses amb Pepe Beunza. Pere Ortega.


Col·lecció Eines de Pau, Seguretat i Justícia. 7

Eines7

Pere Ortega. La societat noviolenta: converses amb Pepe Beunza. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Icària, 2012.

 

A partir d'un diàleg entre Pere Ortega, investigador en temes de pau i desarmament, i Pepe Beunza, primer objector al servei militar obligatori per raons ideològiques l'any 1971, ha sorgit el llibre La societat noviolenta. Converses amb Pepe Beunza, publicat per l'ICIP i Icaria Editorial dins la col•lecció Eines de Pau, Seguretat i Justícia.

L'obra permet fer dues lectures paral•leles: una sobre la història personal de Pepe Beunza, que il•lustra l'objecció de consciència, una part poc coneguda de la lluita contra la dictadura franquista; i una altra sobre el concepte polític de la noviolència, insòlit als anys 70 però àmpliament assumit, avui, per una bona part de la societat com ha mostrat el moviment del 15M.

L'autor

Pere Ortega, llicenciat en història, ha escrit i col•laborat en llibres sobre militarisme, noviolència i el cicle econòmic militar. Des dels anys 80 és activista del moviment per la pau i actualment és coordinador del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs (Justícia i Pau).


Data d'actualització: 27.09.2011