Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Què fem?  > Publicacions  > Llibres  > Transformació de Conflictes. ...
 

Transformació de Conflictes. John Paul Lederach.


Col·lecció Eines de Pau, Seguretat i Justícia, 1

Eines1

John Paul Lederach. Transformació de conflictes: petit manual d'ús. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Icària, 2010.

 

El llibre ofereix una aproximació al conflicte que sigui esperançadora ja que el conflicte assetja de manera permanent la convivència humana. Fa referència tant a conflictes entre persones, com entre grups dins les comunitats i entre estats.

J.P. Lederach argumenta la seva elecció de l'expressió "transformació de conflictes" que considera més adient que "resolució" o "gestió" de conflictes, perquè aporta profunditat. La pràctica de la transformació de conflictes no solament es pregunta com acabar amb una situació no desitjada, també com construir quelcom que desitgem; no solament es planteja com afrontar les crisis immediates, també com abordar les situacions a llarg termini. La pràctica de la transformació de conflictes requereix solucions i canvi social.

 

L'autor

John Paul Lederach ha treballat durant més de vint anys en el terreny de la transformació de conflictes i la construcció de pau a Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica, Àsia Central i Amèrica del Nord. Fruit d'aquesta experiència ha publicat nombrosos llibres i manuals sobre el tema. Actualment és professor de Construcció Internacional de la Pau al Kroc Institute for International Peace Studies, Universitat de Notre Dame, i és també un destacat investigador del Center for Justice and Peacebuilding a l'Estern Mennonite University.


Data d'actualització: 29.03.2011