Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Què fem?  > Premi ICIP Constructors de Pau
 

Premi ICIP Constructors de Pau

Premi ICIP

L'Institut Català Internacional per la Pau convoca anualment, des de l'any 2011, el Premi ICIP Constructors de Pau amb la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

 

El Premi ICIP Constructors de Pau el concedeix la Junta de Govern de l'ICIP i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros. El lliurament del guardó té lloc anualment en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.

 

Coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre, l'ICIP ha fet públic el Premi ICIP Constructors de Pau 2018 a l'organització mexicana Cauce Ciudadano "per la seva tasca de prevenció de la violència i de construcció d’alternatives pacífiques per a joves en contextos molt marcats per la criminalitat i, especialment, el narcotràfic".

 

 

Guardonats

 
 • Arcadi Oliveres, Premi ICIP 2017 (19.04.2018)
  El guardó reconeix el seu compromís i incansable dedicació amb la promoció de pau, la justícia social, els drets humans i el desarmament, des d'un punt de vista universal.
 • Joan Botam, Premi ICIP 2015 (13.04.2016)
  El guardó reconeix la tasca del pare caputxí en favor de la pau i en la defensa del diàleg interreligiós
 • Jovan Divjak, premi ICIP 2013 (17.02.2015)
  El guardó reconeix el coratge de l'exgeneral d'origen serbi que va defensar Sarajevo durant la Guerra dels Balcans i la seva dilatada tasca cívica en favor de les víctimes de la guerra.
 • Col·lectiu d'objectors i insubmisos, premi ICIP 2011 (17.02.2015)
  El guardó reconeix la lluita d'objectors i insubmisos, simbolitzats en Pepe Beunza, primer objector de consciència al servei militar obligatori per raons ideològiques de l'Estat espanyol.
 • Brigades Internacionals de Pau, Premi ICIP 2016 (24.02.2017)
  El guardó reconeix la tasca de protecció i acompanyament de defensors i defensores dels drets humans que duu a terme l'organització.
 • WILPF, premi ICIP 2014 (18.02.2015)
  El guardó reconeix la trajectòria centenària en el treball de dones per la pau de la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat (WILPF, en les sigles en anglès)
 • Mares de Soacha, premi ICIP 2012 (17.02.2015)
  El guardó reconeix el coratge i l'exemplaritat de la lluita persistent de les Mares de Soacha de Colòmbia. Els seus fills van ser executats extrajudicialment per l'exèrcit colombià entre 2007 i 2008.
 • Parlament de Catalunya, premi ICIP 2011 (edició extraordinària) (17.02.2015)
  El guardó reconeix el Parlament de Catalunya en representar la continuïtat i el llegat de les institucions Pau i Treva i el Consolat del Mar.