Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Què fem?  > Concurs Hip-hop per la Pau
 

Concurs de Hip-Hop per la Pau

El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. El certamen té dues modalitats: en la primera, s'hi poden presentar estudiants d'educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya; en la segona modalitat, s'hi poden presentar nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya. En tots dos casos, caldrà presentar-se al concurs formant un grup d'un mínim de tres persones. 

 

Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d'estar relacionada amb la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.

 

El concurs compta amb el suport del Departament d'Ensenyament i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

En aquests moments està oberta la convocatòria de la tercera edició del concurs. Les persones interessades poden presentar les candidatures fins al 30 de gener de 2019. 

 

 
 
  • Segona edició (2017) (05.12.2017)
    Alumnes de l'INS Lauro i l'Oficina Jove del Garraf guanyen la segona edició del Concurs de Hip-hop per la Pau
  • Primera edició (2016) (01.12.2017)
    Alumnes de Les Franqueses i joves de la Fedelatina guanyen el Concurs de Hip-hop per la Pau