Accés al contingut Accés al menú de la secció
Gandhi avui. David Cortright.  > Publicacions  > Llibres  > Gandhi avui. David Cortright.
 

Gandhi avui. David Cortright.


Col·lecció Noviolència i lluita per la Pau, 1

noviolencia1

David Cortright. Gandhi avui: noviolència per a una nova era política. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Pagès, 2010. Col·lecció Noviolència i lluita per la pau, 1.

 

El llibre Gandhi avui, de David Cortright, ens presenta una bona síntesi de l’estratègia noviolenta gandhiana i del seu desenvolupament posterior, particularment als Estats Units. L’autor analitza les pràctiques dels moviments socials que han optat per la noviolència, n’extreu principis i regles i les aplica a temes punyents com el terrorisme. En suma, ofereix una reflexió sobre l’actualitat pràctica del pensament de Gandhi en una era política nova, amb nous rostres de la violència, i obre camins per lluitar per la pau i la justícia des de la noviolència.

 

L’autor

David Cortright va ser reclutat per l’exèrcit nordamericà durant la guerra del Vietnam. Ben aviat va formar part del moviment que s’oposava a la guerra durant el servei actiu; posteriorment va ser activista del moviment per la congelació de les armes nuclears i els darrers anys ha liderat la coalició Win Without War en oposició a la invasió d’Iraq. És professor d’estudis de pau i canvi social noviolent a la Universitat de Notre Dame i autor de nombrosos llibres entre els quals, Soldiers in revolt i Peace: A History of Movements and Ideas.

 


Data d'actualització: 29.03.2011