Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Antimilitarisme. Dinàmiques polítiques i de gènere dels moviments per la pau. Cynthia Cockburn.


Col·lecció "Noviolència i lluita per la pau", 7

Cockburn 7

Cynthia Cockburn. Antimilitarisme. Dinàmiques polítiques i de gènere dels moviments per la pau. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Pagès, 2014. Col·lecció Noviolència i lluita per la pau, 7.

 

Són coherents els moviments per la pau? Quin grau de cohesió tenen? Cynthia Cockburn respon aquestes preguntes a partir de diversos estudis de moviments contra la guerra, antimilitarista i pacifista al Japó, a Corea del Sud, a Espanya, a Uganda i al Regne Unit. Mirant sempre a través de les lents del gènere, l'autora esbrina com persones de tradicions ben diverses s'uneixen en l'objectiu comú de fer possible la pau, tot i les seves divergències relatives a les causes del militarisme i les estratègies per eradicar-lo. 

L'autora ens repta a cercar un sentit comú diferent que contribueixi a la reducció de la violència tot proposant alternatives que podem posar en pràctica, perquè la violència és tot sovint una elecció. 

L'autora

Cynthia Cockburn és investigadora social i activista per la pau. Ha dut a terme projectes d'investigació-acció amb dones pacifistes sobre els conflictes d'Irlanda del Nord, Bòsnia i Herzegovina, Palestina i Israel, i Xipre. Com a activista pertany a la xarxa antimilitarista Dones de Negre i a la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat. En el món acadèmic és professora visitant de l'Escola de Ciències Socials de la City University de Londres, i professora honorària del Centre d'Estudi de les Dones i el Gènere de la Universitat de Warwick. 


Data d'actualització: 27.10.2014