Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Dimarts, 28 de febrer de 2017

Madrid acull el Fòrum mundial sobre violències urbanes i educació per a la convivència en pau

L’ICIP forma part del comitè organitzador i participarà de forma activa en les jornades.


Madrid Capital de Paz

L’Ajuntament de Madrid convertirà la ciutat en Capital de Pau durant els dies 19, 20 i 21 d’abril amb la celebració del Fòrum mundial sobre les violències urbanes i l’educació per a la convivència en pau. Serà un espai de trobada dirigit principalment a líders locals, però on també participaran organismes internacionals, el món acadèmic, ONG i societat civil. L’objectiu de les jornades és impulsar el debat i la reflexió sobre com eliminar la violència dels entorns urbans i aconseguir proposar una agenda de pau eficaç des dels governs locals.

El Fòrum constarà de diversos espais per poder debatre sobre les claus per enfortir la cultura de pau i divulgar experiències que ja s’estan duent a terme a diferents indrets del món. La voluntat dels organitzadors és crear un espai dinàmic que compti amb taules rodones, debats i altres activitats més participatives com tallers o exhibicions culturals. Totes les propostes s’emmarcaran en els eixos temàtics del fòrum: governança; convivència pacífica, i cultura, educació i valors.

L’ICIP, com a membre de l’Associació Espanyola d’Investigació per la Pau (AIPAZ), forma part del comitè organitzador i participarà de forma activa en el desenvolupament del fòrum a Madrid juntament amb altres organitzacions.