Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Divendres, 16 de febrer de 2018

L'ICIP viatja a Mèxic en el marc del nou programa "Violències fora dels contextos bèl·lics"

La visita ha permès establir contactes i explorar vies de col·laboració amb centres acadèmics, institucions, entitats, periodistes i experts en pau, seguretat, violències i drets humans.


Estada Mèxic

L'ICIP ha iniciat el nou programa de treball "Violències fora dels contextos bèl·lics", centrat en aquelles violències –físiques, estructurals o culturals– que tenen lloc en contextos on no es considera que hi hagi conflicte armat en el sentit més clàssic de l'expressió. Com a part d'aquest programa, un equip de l'ICIP encapçalat per la directora, Tica Font, ha viatjat aquest mes de gener a Mèxic, un dels països on actualment aquestes violències tenen unes dimensions més preocupants, per tal d'establir contacte amb centres, institucions, acadèmics i altres professionals experts en pau, seguretat, violències i drets humans. 

Durant l'estada, l'ICIP ha mantingut reunions amb organitzacions com Serapaz, Fundar, Insyde, la Comisión Mexicana de Defensa y Promoción de los Derechos Humanos, la Comisión Nacional de Derechos Humanos, el Mecanismo de Protección a Personas Defensoras y Periodistas, i UNODC. L'equip de l'ICIP també ha participat al Seminario Violencia y Paz del Colegio de México "La paz en México sí es posible".