Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Dimecres, 01 de març de 2017

L'ICIP mostra preocupació per la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

El president de l'ICIP envia una carta a Fira de Barcelona perquè reconsideri la decisió de mantenir l'espai de les forces armades.


ICIP

El president de l’ICIP, Xavier Masllorens, ha enviat una carta a Fira de Barcelona per mostrar la seva preocupació i disconformitat davant la decisió presa pel Consell Executiu de l’organització firal de mantenir i ampliar l’espai destinat a l’exèrcit en el Saló de l’Ensenyament, que se celebrarà del 22 al 26 de març a Barcelona.

En la missiva es destaca que la decisió contradiu els criteris en matèria de desmilitarització de l’Ajuntament de Barcelona i el Parlament de Catalunya, que a més són membres del màxim òrgan de govern de Fira de Barcelona. Xavier Masllorens ha lamentat que tampoc s’hagi tingut en compte el diàleg ofert per la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, formada per una setantena d’entitats diverses com el Centre UNESCO de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona o sindicats educatius.

El president de l’ICIP ha convidat Fira de Barcelona “a fer una reflexió sobre el sentit i principis que han de regir el Saló de l’Ensenyament”, una de les grans cites de l’àmbit educatiu a Catalunya, i “a reconsiderar la decisió” de permetre-hi la presència militar.

Paral·lelament, a través d'aquest article publicat al Diari de Girona, Masllorens lamenta també que la Fira Expojove, que se celebrarà del 5 al 7 d'abril a Girona, mantingui la presència de l'exèrcit malgrat la recent aprovació d'un codi ètic que aposta, precisament, per difondre la cultura de la pau.