Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Dilluns, 24 d'abril de 2017

Nova sèrie d'entrevistes per recuperar la memòria del moviment per la pau

El projecte que lidera l'ICIP s'amplia amb noves entrevistes a protagonistes de l'acció col·lectiva per la pau a Catalunya com Arcadi Oliveres, Gabriela Serra o Fèlix Martí.


Fèlix Martí

Amb l'objectiu de traçar la història del moviment per la pau a Catalunya i salvaguardar-ne el fons documental, des de fa mesos l’ICIP està duent a terme un projecte per recollir la memòria oral de l’acció col·lectiva per la pau a partir de la gravació d’entrevistes als seus protagonistes.

Durant els primers mesos de 2017 han compartit els seus testimonis els activistes Gabriela Serra i Arcadi Oliveres, el filòsof i professor Fèlix Martí, l’artista i polític Jaume Rodri, i l’exsecretària de Justícia i Pau Paquita Conejero.

Els propers mesos de maig i juny la sèrie s’ampliarà amb les entrevistes al fundador i exdirector de l’Escola de Cultura de Pau, Vicenç Fisas, al polític Àngel Colom, a l’activista Martí Olivella i al delegat episcopal de Justícia i Pau Josep Maria Fisa.

Aquest projecte de memòria oral es porta a terme amb la col·laboració de la productora Metromuster. Les entrevistes són realitzades per Xavier Garí, especialista en la història política i social sobre el Moviment per la Pau a Catalunya, i al llarg d’aquest any s'editaran en vídeo perquè quedin a disposició dels investigadors i historiadors.