Accés al contingut Accés al menú de la secció
Compromís amb la pau enfront de la violència  > Compromís amb la pau enfront de ...
 
Divendres, 18 d'agost de 2017

Compromís amb la pau enfront de la violència

L'ICIP rebutja les accions terroristes de Barcelona i Cambrils i expressa el condol i la solidaritat amb les víctimes.


ICIP

La Junta de Govern de l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau), commocionada pels atemptats a la Rambla de Barcelona i els fets posteriors ocasionats a Cambrils, expressa el condol, suport i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars i condemna de ple aquesta acció terrorista. 

Cap causa política, religiosa o identitària pot justificar el fet d’atemptar contra la vida de persones i és en aquests moments, més que mai, que convé refermar el nostre compromís amb la pau i la justícia social. Així mateix, convé defugir les estigmatitzacions de determinats col·lectius, que fomenten la islamofòbia i el racisme. És per aquest motiu que fem una crida a actuar amb serenitat i responsabilitat, i evitar difondre una por generalitzada. No podem caure en el parany que els mateixos terroristes ens posen i no podem acceptar mesures repressives i retallades en els drets i les llibertats fonamentals.

Cal que tots plegats treballem per evitar noves accions com les d’ahir a Barcelona i rebutjar qualsevol expressió de violència. Cal continuar treballant per la pau i superar el discurs de l’odi i de la por.  

 

Barcelona 18 d’agost de 2017