Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Dilluns, 24 d'abril de 2017

El Fòrum sobre Violències Urbanes de Madrid tanca amb un decàleg de compromisos

L'ICIP fomenta l'intercanvi d'experiències i coneixement durant els tres dies de jornades.


El Fòrum sobre Violències Urbanes de Madrid
El Fòrum sobre Violències Urbanes de Madrid tanca

El Fòrum mundial sobre violències urbanes i educació per a la convivència en pau, celebrat els dies 19, 20 i 21 d'abril a Madrid, ha tancat amb una declaració institucional que recull deu compromisos per a la construcció de Ciutats de Pau. La declaració estableix la creació d'una Secretaria Tècnica Internacional per assegurar que el fòrum tindrà continuïtat en el futur i la voluntat de crear una Agenda Local sobre Violències Urbanes i Educació en un termini de dos anys. 

El Fòrum va reunir durant tres dies 3.500 participants, de 70 països diferents, un centenar d'alcaldes i nombroses organitzacions internacionals per debatre i reflexionar sobre els reptes que afronten les ciutats per prevenir i combatre les múltiples cares de la violència. El document final, assumit pels governs locals i les organitzacions de la societat civil participants, recull la voluntat d'instar als governs estatals de crear i supervisar plans d'acció per a la prevenció de la violència, d'implantar mecanismes de lluita contra la corrupció, de desenvolupar plans d'acció locals contra la violència i fomentar polítiques d'equitat i inclusió, i de promoure la convivència i la mediació. 

L'ICIP, com a membre de l'Associació Espanyola d’Investigació per la Pau (AIPAZ), ha format part del comitè organitzador del Fòrum i ha participat de forma activa en el desenvolupament de les jornades, que han servit de punt d'intercanvi i de coneixement entre institucions similars. La delegació de l'ICIP present al Fòrum ha estat encapçalada pel president, Xavier Masllorens, i la directora, Tica Font.