Accés al contingut Accés al menú de la secció
"Construir un estat segur i en pau", Seminari Estat de Pau  > "Construir un estat segur i en ...
 
Dimecres, 05 d'octubre de 2016

"Construir un estat segur i en pau", Seminari Estat de Pau

Reflexions del grup de treball Seminari Estat de Pau sobre un model de seguretat que abandoni la defensa armada i abordi els conflictes des d'una perspectiva no militar.


Construir un estat segur i en pau

Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d'Europa és una contribució al diàleg social sobre la seguretat i la defensa dels estats. Vol donar arguments perquè, tant els estats existents com els de nova creació, com pot esdevenir Catalunya en un futur, abordin els conflictes des d’una perspectiva no militar i abandonin la defensa armada com a pilar de la seguretat.

Durant tres anys un grup de persones de l'àmbit de pau de diverses entitats i col·lectius de Catalunya varen compartir reflexions i idees fins trobar formulacions comunes per als conceptes debatuts. El Seminari Estat de Pau, hereu del col·lectiu Pau i Treva, es va crear el setembre de 2012 per donar resposta a les inquietuds dels moviments socials catalans davant un procés sobiranista que vol ser radical en els plantejaments però profundament pacífic i democràtic en les formes.

El llibre ha estat publicat per l'ICIP dins la col·lecció digital 'Eines de pau, seguretat i justícia' i està disponible en format Pdf i ePub.