Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Dimecres, 19 de juliol de 2017

L'ICIP ultima la segona edició del Concurs de Hip-hop per la Pau

Les bases del certamen ja són públiques i la convocatòria sortirà a principis de setembre.


Concurs Hip-hop

Després dels bons resultats de la primera edició del Concurs de Hip-hop per la Pau, l'ICIP està ultimant una segona edició del certamen, amb l'objectiu de continuar treballant per donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. Les bases del concurs s'han fet públiques aquest dimecres 5 de juliol i es preveu que la convocatòria d'aquesta segona edició surti publicada a principis del mes de setembre. 

Segons estableixen les bases, el Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té dues modalitats. En la primera, s'hi poden presentar estudiants d'educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya; en la segona modalitat, s'hi poden presentar nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya. En tots dos casos, caldrà presentar-se al concurs formant un grup d'un mínim de tres persones. 

Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d'estar relacionada amb la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.

Els premis consisteixen en una masterclass impartida per un professional del hip-hop i la gravació de la peça premiada en un estudi professional. En la pimera edició, en la qual es van presentar 24 treballs, la masterclass va ser impartida pel tallerista i activista Pau Llonch, mentre que la gravació d'un dels clips guanyadors es va portar a terme a l'estudi La Conga Music de Sabadell. 

En aquesta nova edició, el concurs compta també amb el suport del Departament d'Ensenyament i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.