Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Divendres, 03 de novembre de 2017

Comunicat de l'ICIP davant la repressió contra el govern legítim de Catalunya

L'ordre de presó contra nou consellers i l'aplicació de l'article 155 demostren una voluntat de castigar les aspiracions d'autodeterminació del poble de Catalunya.


ICIP

Barcelona, 3 de novembre de 2017.- L'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) viu amb perplexitat les mesures repressives contra el govern legítim de la Generalitat de Catalunya, escollit democràticament, les quals atempten greument contra els drets i llibertats més fonamentals.

L’empresonament del vicepresident del Govern i vuit consellers més, dictat aquest dijous per l’Audiència Nacional, així com l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que suposa la suspensió de l’autonomia de Catalunya, demostren una voluntat de castigar les aspiracions d’autodeterminació del poble de Catalunya. El govern espanyol utilitza el principi d’integritat territorial per justificar la repressió a la dissidència política, i aquesta estratègia és contrària a qualsevol voluntat de resolució del conflicte.  

Les ordres de presó provisional, sumades als empresonaments dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, incrementen la tensió política i social i alimenten el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Un conflicte que, des de l’ICIP, hem reiterat que ha de ser resolt per vies polítiques, a través del diàleg.

Cal, doncs, que el govern espanyol aturi les mesures repressives i abordi l’aspiració d’autodeterminació que reclama una part de la ciutadania de Catalunya per la via política. 

També apel·lem una vegada més a la ciutadania de Catalunya a seguir defensant les seves idees mitjançant els valors de la noviolència i la resistència pacífica, tal com ha vingut fent en les massives manifestacions pacífiques i cíviques dels darrers temps.