Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > WILPF, premi ICIP 2014
 

WILPF, premi ICIP 2014

Lliurament Premi ICIP 2014
El guardó reconeix la trajectòria centenària en el treball de dones per la pau de la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat (WILPF, en les sigles en anglès)

El Premi ICIP Constructors de Pau 2014 reconeix "la trajectòria centenària en el treball de dones per la pau de la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat (Women's International League for Peace and Freedom, WILPF), així com el seu compromís amb el desarmament, la defensa dels drets humans i la persistència per tal d’aconseguir el reconeixement del paper de les dones en la construcció de pau".  

WILPF, que compleix 100 anys aquest 2015, ha estat una organització pionera en la creació d’una tradició de feminisme pacifista internacionalista i constitueix un referent per totes les iniciatives de dones per la pau. Els objectius fundacionals de la WILPF van ser, i són, "reunir dones amb visions polítiques i bagatges filosòfics i religiosos diferents, determinades a estudiar i a donar a conèixer les causes de la guerra i a treballar per una pau permanent". Actualment la Lliga té seu a Ginebra i a Nova York i és present a 30 països.

La cerimònia de lliurament del guardó va tenir lloc el dimarts 24 de febrer al Parlament de Catalunya. L'acte, presidit per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va comptar amb l'assistència de la presidenta de WILPF, Adilia Caravaca. 

Data d'actualització: 18.02.2015