Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

"Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau"

 
Afegeix al calendari de Google
 

Seminari organitzat per l’ICIP sobre violències no convencionals

Seminari Violència(es) a l'Amèrica Llatina

Més enllà de les dinàmiques que caracteritzen els conflictes armats, existeixen diverses realitats socials en què els nivells de violència directa, cultural i estructural són extraordinaris. Acostumen a tenir lloc en entorns urbans on la manca d’oportunitats i les enormes desigualtats socials desemboquen en graus de frustració social molt elevats. Aquests contextos, junt amb altres factors, poden acabar configurant realitats generadores de formes de violència no convencionals, especialment entre les dones i els joves.

Amb el seminari Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau, l’ICIP aposta per centrar l’objecte d’estudi en les noves formes de violència i analitzar casos concrets de l’Amèrica Llatina, regió en què aquestes dinàmiques hi són presents. L’objectiu de la jornada és entendre els efectes i causes de fons d’aquest tipus de violència i reflexionar sobre les estratègies i iniciatives socials de resistència, resiliència, transformació de conflictes i construcció de pau que intenten donar-hi resposta.

El seminari s’iniciarà amb la conferència inaugural Violències no convencionals: entendre les causes i contextualitzar el fenomen, a càrrec de Luis Jorge Garay, economista expert en el cas colombià. La seguiran tres taules rodones que aprofundiran en la naturalesa i les conseqüències de les noves violències, les respostes i les polítiques per fer front al fenomen, i les estratègies de construcció de pau. Cada sessió comptarà amb experts internacionals dels àmbits acadèmic, periodístic, de la investigació i de les ONG.

Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau s’emmarca dins del procés de reflexió i focalització temàtica que està portant a terme l’ICIP per tal d'identificar les línies prioritàries d'actuació.

Per assistir al seminari cal confirmació per correu electrònic a activitats.icip@gencat.cat o per telèfon al 93 634 74 42.

 
 
Quan

Data:  30.05.2017 - 30.05.2017

 
On

Can Sisteré. Centre d'Art Contemporani

Carrer de Sant Carles, s/n

Santa Coloma de Gramenet

 
No hi ha informació relacionada
No hi ha informació relacionada

ICIP