Accés al contingut Accés al menú de la secció
Camins hostils  > Activitat_Agenda  > Camins hostils
 

Camins hostils

 
Afegeix al calendari de Google
 

Jornada de debat sobre la crisi de refugiats

Camins hostils

L'ICIP, en col·laboració amb el Centre d'Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona, organitzen la jornada de debat "Camins hostils. D'un Orient Mitjà en guerra a les portes tancades d'Europa", el proper dilluns 17 d'octubre. 

Els conflictes armats que estan patint les poblacions de diferents països de l'Orient Mitjà han desencadenat una crisi de desplaçaments forçosos d’unes dimensions tan grans que està afectant significativament els països limítrofs, sacsejant-ne la pròpia fràgil estabilitat. Aquesta crisi també ha arribat, en menor mesura, a les portes de la Unió Europea, que ha reaccionat tancant les seves fronteres a l’arribada dels exiliats i activant unes polítiques de seguretat que han contribuït a avivar la crisi humanitària. Es tracta d’una reacció que desperta alarmes perquè posa en qüestió els propis pilars de la Unió, basats en el respecte dels drets humans i del dret internacional.

Les polítiques de la UE són en part el mirall de manifestacions xenòfobes que es van repetint i ampliant en diferents punts d’Europa. Així i tot, en aquesta mateixa Europa també són nombroses les respostes ciutadanes solidàries, l’activació de xarxes socials en defensa dels drets de les persones refugiades i la posada en marxa d’iniciatives no-governamentals de rescat i d’acollida.

Per assistir a la jornada cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic activitats.icip@gencat.cat o bé trucant al telèfon 93 554 42 86. 

 
 
Quan

Data:  17.10.2016 - 17.10.2016

 
On

Aula Magna UB

Montalegre, 6

Barcelona

 

Consultar programa

No hi ha informació relacionada

ICIP i CEHI