Accés al contingut Accés al menú de la secció
Acció artística "Cuerpos gramaticales"  > Activitat_Agenda  > Acció artística "Cuerpos ...
 

Acció artística "Cuerpos gramaticales"

 
Afegeix al calendari de Google
 

El projecte inclou tallers i una acció final per fomentar el diàleg i els espais de memòria

Cuerpos Gramaticales

L'acció Cuerpos Gramaticales és un procés participatiu que neix amb l’objectiu de generar un espai de diàleg i memòria que contribueixi a la construcció de la pau, la reparació simbòlica, la resistència pacífica i el reconeixement de drets dels processos de la societat civil. La proposta s’emmarca en el projecte Estratègies de Memòria, Veritat i Reconciliació de dones colombianes a l’exterior, organitzat per l’ICIP amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. 

Cuerpos gramaticales inclou diverses formacions prèvies durant els mesos de setembre i octubre amb tallers i una acció artística final que se celebrarà el 21 d'octubre. Els tallers previstos són: 

 

Taller de dansa

Amb el moviment i la dansa identificarem el cos com el nostre territori i ens relacionarem amb els altres mitjançant el llenguatge de l’expressió corporal.

Dinamitzadora: Carolina Garcia

Dia: dissabte 16 de setembre de 10 a 14 hores

Vídeo resum del taller

 

Taller de teatre

A través d’exercicis i experiències sensorials despertarem les memòries que al llarg de la vida queden gravades als nostres cossos. El llenguatge dels sentits ens permet retrobar-nos amb vivències transcendents que creiem oblidades; moments que són part de la nostra història individual. 

Dinamitzadors: Nelson Jara i Cristina Osorno

Dia: dissabte 30 de setembre de 10 a 14 hores

Vídeo resum del taller

 

Taller de literatura

Mitjançant diferents formes d’expressió escrita com la poesia, el conte, la prosa o la cançó reflexionarem sobre allò que som a partir de la memòria de la nostra vida i del nostre cos com a territori.

Dinamitzadora: Mercè Martí Arolas

Dia: dissabte 7 d’octubre de 10 a 14 hores

Vídeo resum del taller

 

Taller d'arpilleres

A través del teixir crearem la nostra història, la que volem recordar o oblidar. Gràcies a l'art i la metodologia psicoafectiva crearem vincles i promourem l’intercanvi d’experiències al voltant de la diversitat cultural i la pau.

Dinamitzadora: Isabela Porras

Dia: dimecres 18 d’octubre de 17 a 20 hores

Vídeo resum del taller

 

L'acció final de Cuerpos gramaticales consistirà en una performance que fomenta l’apoderament de les persones. Durant un temps determinat els participants romanen asseguts i en silenci amb terra a sobre, creant la imatge d’estar sembrats, en un procés de catarsi individual i col·lectiva. Paral·lelament a l'acte tindran lloc diverses activitats com actuacions musicals, lectura de poemes, lliurament de plantes a les persones participants i parlaments. L’acció tindrà lloc al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona de 10 a 18 hores. 

Les persones interessades en el projecte poden participar en tot el procés (tallers i acció final) o només en alguna/es activitat/s. En tot cas, cal confirmar assistència prèvia per correu electrònic a activitats.icip@gencat.cat o per telèfon al 93 554 42 86.

 
 
Quan

Data:  16.09.2017 - 21.10.2017

 
On

Centre Cívic Barceloneta

Carrer de la Conreria, 1-9

Barcelona

 
No hi ha informació relacionada
No hi ha informació relacionada
    No hi ha informació relacionada

ICIP