Accés al contingut Accés al menú de la secció
 > Construcció de pau
 

Construcció de pau

prova

El seguiment de processos i acords de pau, i la realització de missions directes sobre el terreny en zones de conflicte armat, és un dels objectius de l'ICIP establerts en el Pla Pluriennal. Des de l'any 2013 aquest treball s'ha focalitzat a Colòmbia, un país immers en un procés de transformació després de dècades de conflicte armat. A Colòmbia, l'ICIP participa directament en missions i projectes en col·laboració amb diferents actors de la societat colombiana. 

 

Concretament, l'ICIP segueix de prop l'evolució de les negociacions de pau entre el govern colombià i la guerrilla de les FARC que s'estan desenvolupant a L'Havana, a Cuba, i participa en diferents accions arreu del territori colombià, centrades a promoure les capacitats per encarar la consolidació i construcció de pau al país. Per fer aquesta tasca, l'ICIP ha establert convenis de col·laboració amb diferents institucions colombianes (partners) i uns àmbits de treball específics.

 

En síntesi, l'ICIP col·labora i acompanya processos i accions fonamentats en el dia després dels acords de pau, en la tasca orientada a impossibilitar la reaparició de la violència directa.