Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Activitats  > Mèxic: la política de seguretat ...
 

Mèxic: la política de seguretat a debat

 
Afegeix al calendari de Google
 

Tertúlia amb les mexicans Raúl Benítez i Lucía Chávez

ICIP

Malgrat el ferm rebuig de les entitats de drets humans i les preocupacions expressades per organismes internacionals com la Comissió Interamericana de Drets Humans i la ONU, el desembre de 2017, Mèxic va adoptar la Ley de Seguridad Interior. Aquesta peça legislativa consolida les funcions policials exercides de facto per les forces armades des de l’any 2006, quan el llavors president Felipe Calderón va declarar "la guerra contra el narcotràfic".

Ara, dotze anys més tard, el país registra els índex de violència més alts de la seva història recent, amb uns 25.000 assassinats el 2017 i més de 30.000 persones desaparegudes. A poques setmanes de les eleccions federals, el model de seguretat en un país marcat per la violència i el crim organitzat torna a estar sobre la taula. 

En aquest context, l'ICIP organitza la tertúlia "Mèxic: la política de seguretat a debat" amb Raúl Benítez Manaut, del Colectivo de Análisis de la Seguridad con Democracia (CASEDE), i Lucía Chávez Vargas, de la Comisión Mexicana de Defensa y Promoción de los Derechos Humanos. 

L'acte tindrà lloc el proper dijous 24 de maig, a les 18:30h, a la Biblioteca de l'ICIP (Carrer Tapineria 10, 1ra planta, Barcelona). 

 
 
Quan

Data:  24.05.2018 - 24.05.2018

 
On

Biblioteca de l'ICIP

Tapineria, 10, 1ra planta

Barcelona

 

18:30

No hi ha informació relacionada
    No hi ha informació relacionada

ICIP