Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Activitats  > Seminari "Violències fora de ...
 

Seminari "Violències fora de contextos bèl·lics"

 
Afegeix al calendari de Google
 

Centrat en l'estudi de les múltiples i diverses violències presents a l'Amèrica Llatina

ICIP

Diversos països sense aparent guerra en curs estan suportant unes violències d’unes dimensions tan elevades que arriben a determinar la seva agenda política i econòmica i a condicionar la vida dels seus ciutadans i ciutadanes. En alguns territoris d’Amèrica Llatina, aquestes violències han assolit uns nivells que es podrien considerar epidèmics. A problemàtiques comunes, com les desigualtats i exclusions o la corrupció, s’hi afegeixen problemàtiques més específiques com el pes del crim organitzat, cartels, bandes o maras davant de les quals la resposta estatal acostuma a passar per més seguretat armada i militarització dels espais públics, encara que sigui en detriment dels drets humans.

Aquesta violència múltiple, diversa i complexa és l’objecte d’estudi del seminari "Violències fora de contextos bèl·lics", que té per objectiu entendre els contextos i la tipologia d'aquestes violències, així com identificar els reptes i els enfocaments pertinents per a poder-hi fer front. 

El seminari comptarà amb la participació d'experts de diferents disciplines entre els quals Sergio Maydeu, analista i consultor, Ivan Briscoe (International Crisis Group), Jessica Cohen, analista en seguretat internacional, Katherine Aguirre (Institut Igarapé), Raquel Willadino (Observatorio de Favelas), Carles Feixa (Universitat Pompeu Fabra), David Bondia (Institut de Drets Humans de Catalunya), Marc Bosch (Metges sense Fronteres) o Gisela Cardús (Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat). 

El seminari s'emmarca en el programa de treball de l'ICIP "Violències fora de contextos bèl·lics" que dirigeix Oscar Mateos i que té per objecte l'estudi d'aquestes anomenades Altres Violències. 

L'entrada és lliure però les persones interessades en assistir-hi cal que confirmin assistència a activitats.icip@gencat.cat o bé al telèon 93 554 42 86.

 
 
Quan

Data:  13.09.2018 - 13.09.2018

 
On

Palau Centelles

Baixada Sant Miquel, 8

Barcelona

 

De 9:30 a 19:00

No hi ha informació relacionada

ICIP