Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Activitats  > "Per què és un risc defensar ...
 

"Per què és un risc defensar els drets humans a Amèrica Llatina?"

 
Afegeix al calendari de Google
 

Diàleg amb activistes en el marc del projecte "Ciutats defensores dels drets humans"

Ciutats defensores

De l’1 a l’11 d’octubre vuit activistes de drets humans, procedents de Palestina, Egipte, Guinea Equatorial, Hondures, Mèxic, Estats Units, Birmània i Espanya, visitaran quinze municipis catalans per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. La visita s’emmarca en el projecte "Ciutats Defensores dels Drets Humans" que des del 2013 organitzen diferents municipis i institucions catalanes i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

En l'edició d'enguany, la delegació d'activistes està formada per: Ahmed Ali, Janahuy Paredes, Manal TamimiMargarita Pineda, Marisa Franco, Ramón EsonoSpitou MendyTun Khin.

Els vuit activistes participaran en nombroses activitats com xerrades, col·loquis i diverses trobades en diferents municipis. Entre aquestes activitats, el dissabte 6 d'octubre tindrà lloc la jornada Per què és un risc defensar els drets humans a Amèrica Llatina?, al Museu d'Història de Barcelona (Sala Martí l'Humà). Hi participaran alguns dels defensors de la delegació, com Janahuy Paredes (Mèxic), Margarita Pineda (Hondures) i Ramon Esono (Guinea Equatorial), i altres activistes com els periodistes Milthon Robles (Hondures) i Jacob Morales (Mèxic), el fotògraf Gustavo Germano (Argentina) o María San Martín, de l'organització Front Line Defenders.  

Dins el projecte "Ciutats defensores dels drets humans", els activistes visitaran els municipis de Barberà del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Granollers, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa i Viladecans. A més a més, mantindran reunions institucionals amb organismes de defensa dels drets humans com el Síndic de Greuges i el Fòrum de Síndics i Defensors locals de Catalunya.

Polítiques de suport als defensors

Els quinze municipis participants al projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i ampliar les polítiques públiques locals de suport als defensors i defensores de drets humans a escala internacional, en un context generalitzat de pressions, amenaces i assassinats, i en l’any en què es commemora el vintè aniversari de la Declaració de Barcelona sobre Ciutats i Drets Humans (1998). Exigeixen també l’alliberament incondicional de Omid Kokabee, Abdulhadi Al-Khawaja i Ilham Tohti, defensors/es d'Iran, Bahrain i Regió Autònoma Xinjiang Uigur de Xina respectivament, actualment empresonats al seus llocs d’origen i que havien estat convidats al projecte.

"Ciutats Defensores de Drets Humans" és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l’Institut Català Internacional per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 
 
Quan

Data:  06.10.2018 - 06.10.2018

 
On

Museu d'Història de Barcelona

Plaça del Rei, s/n

Barcelona

 

11:00

No hi ha informació relacionada
No hi ha informació relacionada