Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Oberta la convocatòria del ...
 
Divendres, 11 de maig de 2018

Oberta la convocatòria del Premi ICIP Constructors de Pau 2018

El guardó té per objectiu reconèixer persones o institucions que han treballat de manera dilatada en el foment i la construcció de la pau. Es poden presentar candidatures fins al proper 6 de juliol.


Premi ICIP

Aquest mes de maig s'ha obert la convocatòria del Premi ICIP Constructors de Pau 2018, que enguany arriba a la vuitena edició. 

Les persones interessades, físiques o jurídiques, poden presentar candidatures fins al divendres 6 de juliol. Per presentar candidatures cal omplir el formulari de sol·licitud i lliurar-lo presencialment o per servei postal al registre de l’ICIP (carrer Tapineria 10, 3ra planta, 08002 de Barcelona) o a qualsevol altre registre de l’administració pública. El formulari de sol·licitud també es pot obtenir a través del web de tràmits de la Generalitat

El Premi ICIP Constructors de Pau va néixer el 2011 i te la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau. El guardó el concedeix la Junta de Govern de l'ICIP i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros. El lliurament del premi té lloc anualment en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.

En anteriors edicions han estat guardonats amb el Premi ICIP Constructors de Pau l'activista Arcadi Oliveres (2017), l'ONG Brigades Internacionals de Pau (2106), el pare caputxí Joan Botam (2015), l'organització WILPF (2014), l'exgeneral Jovan Divjak (2013), les Mares de Soacha (2012), i la lluita d'objectors i insubmisos simbolitzats en Pepe Beunza (2011). L'any 2011 també es va guardonar amb una edició extraordinària del premi el Parlament de Catalunya.