Aquest mes de setembre l’ICIP ha oberta la convocatòria de la quarta edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau que, un any més, té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau.
Com en les anteriors edicions, el concurs té dues modalitats:
– Modalitat 1: s’hi poden presentar estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya.
– Modalitat 2: s’hi poden presentar nois i noies d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.
En tots dos casos, cal presentar-se al concurs formant un grup d’un mínim de tres persones, composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d’un màxim de 4 minuts de durada.
La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau. El jurat valorarà la qualitat de les lletres i la qualitat musical, la posada en escena i coreografia, les qualitats tècniques i artístiques de la gravació, així com la inclusió de la perspectiva de gènere en el contingut dels versos i en la composició del grup.
La convocatòria del concurs estarà oberta fins al dia 30 de gener de 2020, coincidint amb la commemoració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), data límit per a presentar les candidatures. La documentació completa s’haurà de registrar a través del Portal de Tràmits de la Generalitat i posteriorment les gravacions s’hauran d’enviar a l’ICIP.
El concurs compta amb el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Compartir