Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actualitat  > Comunicat davant la situació ...
 
Dilluns, 26 de març de 2018

Comunicat davant la situació d'excepció que viu Catalunya

L'ICIP condemna la greu vulneració de drets polítics i socials, i s’ofereix a treballar per la convivència, basada en la justícia i la legitimitat democràtica.


ICIP

Catalunya viu immersa en una situació política i social d’excepció, agreujada pels empresonaments preventius de cinc diputats més i la detenció del president Carles Puigdemont.

Des de l’Institut Català Internacional per la Pau, institució que defensa i treballa per la construcció de pau, els drets humans i la resolució de conflictes, condemnem fermament les detencions per motius polítics, com hem fet anteriorment arran dels fets de l’1 d’octubre, i constatem amb preocupació la greu vulneració de drets polítics i socials que estem vivint. Hi ha indicis clars d’un trencament de la separació de poders a l’Estat espanyol, que és la base de qualsevol estat de dret. La deriva en la judicialització d’un conflicte de naturalesa política no pot ser en cap cas la via per a la seva resolució.

Deplorem aquest afebliment evident de la democràcia i, seguint la crida a la unitat d’acció feta aquest diumenge pel president del Parlament, Roger Torrent, ens posem a disposició de les institucions, partits i entitats catalanes per treballar amb l’objectiu de promoure la bona convivència, arrelada en la justícia i la legitimitat democràtica.

Així mateix, apel·lem el conjunt de la societat catalana a mantenir l’esperit pacífic i noviolent en qualsevol tipus de reivindicació.

Fem nostra la frase del filòsof i escriptor Jean-Marie Muller: “No és la llei la que ha de dictar el que és just. És el que és just el que ha de dictar la llei”.